AL VELE JAREN UW SPECIALIST IN AL UW BAKELIET ZAKEN, VINTAGE & NIEUW, MET HET GROOTSTE ASSORTIMENT BAKELIET

Toepassingen


Toepassingen van Bakeliet zijn ontzettend veelzijdig in alle takken van het bedrijfsleven, rond 1910 werd deze nieuwe kunststof voor heet eerst toegepast en gebruikt. Bakeliet maakte massa productie mogelijk tegen een zeer lage kostprijs, vormgevers konden hun creativiteit gebruiken binnen de wetten en mogelijkheden van het materiaal. (dikte, formaat enz.) Geheel nieuwe takken van industrie ontwikkelden zich rond dit materiaal en de wereld veranderde erdoor, elektrische verlichting, camera’s, radio’s, schrijfmachine en de automobiel werden uitgevonden, en al snel werd er bakeliet op en in toegepast.

Er was geen beter tijdstip voor de nieuwe kunststof als in deze periode. In de zelfde periode als waar het bakeliet ontwikkeld werd ontstond de moderne ontwerp beweging Art Deco, Streamline, Bauhaus. Functie en prachtige strakke vormen, het materiaal leende zich ervoor.

Ook vandaag de dag wordt nog bakeliet toegepast voornamelijk in de elektronica (niet geleidend) en ook weer voor sier en luxe voorwerpen, Gucci in Italie, Kano Shitsuki in Japan creeren weer prachtige voorwerpen. De bakeliet productie was nog niet helemaal verdwenen maar met dit soort impulsen kan een hernieuwde interesse in dit mooie materiaal ontstaan. Tijdens de hoogtijdagen van het bakeliet werd bijna alles wat je maar kunt verzinnen in dit materiaal geproduceerd, van eierdop tot doodskist, van sieraden tot dashboard alles werd in bakeliet vervaardigd.